Een gezonde leefstijl is noodzakelijk voor iedereen die zichzelf en zijn of haar toekomstige gezondheid serieus neemt. Gelukkig is het niet moeilijk om een ​​gezonde leefstijl te ontwikkelen, maar het vereist wel wat toewijding en Doorzettingsvermogen. In deze gids zullen we stap voor stap bespreken hoe u een gezonde levensstijl kunt ontwikkelen die u zal helpen fysiek en mentaal gezond te blijven.

Stap 1: Eet gezond

De eerste stap naar een gezonde leefstijl is het aanpassen van uw dieet. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn; een paar eenvoudige veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Probeer de volgende tips om uw dieet gezonder te maken:

  • Eet meer fruit en groenten. Probeer elke dag minstens twee stuks fruit en drie porties groenten te eten. Voor ideeën over hoe u dit kunt doen, bekijk deze lijst met 50 manieren om meer fruit en groenten in uw dieet te krijgen.
  • Eet meer volle granen. Kies volkorenbrood, -pasta en -rijst in plaats van de ongezonde, verwerkte versies. Probeer ook havermout, quinoa en andere volkorengranen toe te voegen aan uw dieet.
  • Beperk verzadigd en transvet. Verminder het aantal dierlijke producten en verwerkte voedingsmiddelen die u eet en kies in plaats daarvan magere of vegetarische alternatieven.
  • Verdiep u in voedingsstoffen: ieder persoon reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Daarom is het slim om zelf onderzoek te doen, bijvoorbeeld: wat is quercetine? Door te kijken wat het voor werking kan hebben kan u zelf bepalen of u het nodig hebt. Bekijk hier bijvoorbeeld zink van Vitaminesperpost
  • Drink meer water. Drink elke dag minstens acht glazen water. Als u niet van water houdt, kunt u proberen fruit- en groentesappen of kruidenthee toe te voegen aan uw dieet.

Stap 2: Beweeg elke dag

De tweede stap naar el is het inschakelen van een regelmatige oefening regime. U hoeft niet uren in de sportschool door te brengen; een half uur per dag is voldoende. Probeer de volgende tips om uw oefening regime te beginnen en vol te houden:

  • Vind een oefening die u leuk vindt. Als u iets doet wat u niet leuk vindt, is het lastig om het vol te houden. Probeer verschillende soorten oefeningen uit om erachter te komen welke u het leukst vindt.
  • Begin langzaam. Als u nog nooit hebt geoefend, probeer dan niet meteen uit te hard te gaan. Begin met een paar minuten per dag en bouw het rustig op naar een half uur.
  • Zet een doel. Stel uzelf een realistisch doel, zoals het verbranden van 250 calorieën per dag. Wanneer u uw doel bereikt, kunt u het verhogen.
  • Oefen met een vriend. Oefenen wordt veel makkelijker als u emand anders hebt om u te motiveren. Vind een vriend, familielid of mede-werker die ook geïnteresseerd is in oefening en