Er zijn zo van die steden die je een keer moet hebben bezocht. Ze zijn niet voor niets beroemd. Er ligt een rijke geschiedenis, zo ook als het gaat om Rome. Gaan jullie op stedentrip Rome? In deze blog vertel ik je wat je daar moet zien en beleven. Lees je mee?

Aanschouw de oudheid

Het Colosseum is een van de bekendste monumenten in Rome en een absolute must-see. Goed, het is een toeristische trekpleister maar wel met goede reden. Het is enorm indrukwekkend en met een rondleiding krijg je meer informatie over dit historische bouwwerk.

Ook het pantheon is absoluut waard om te zien, ook als je maar weinig tijd hebt. Het is een prachtig oud gebouw in Rome dat enorm goed onderhouden is door de rijke geschiedenis die het met zich meedraagt. Wanneer je er doorheen loopt, zul je worden betoverd door de architectuur. Door het open dak krijg je een uniek schouwspel te zien, of het nu zonnig is buiten of als het regent. Het allermooiste en het meest magische is het wanneer het sneeuwt.

Een beetje rust

Op zoek naar een beetje meer rust? Geniet van een wandeling door de stad. De straten van Rome bieden een aantal prachtige historische monumenten. En het is gezellig om door de straatjes te wandelen en te genieten van het Italiaanse leven. Veel rustiger dan het Colosseum en het is lekker om even de benen te strekken

In een ander land

De Vaticaanse Musea bevatten een van de grootste en meest indrukwekkende kunstverzamelingen ter wereld, waaronder werken van Michelangelo en Raphael. Hier zal het druk zijn, dus plan je bezoek goed in. Maar het is het absoluut waard om dit museum te bezoeken en te de meesterwerken met eigen ogen te zien. Je zult versteld staan van de kunst en het talent!

Daarna een hapje eten

Rome is een gastronomische stad en als je in Italië bent, moet je natuurlijk even genieten van de Italiaanse keuken. Schuif aan voor een lekker glaasje wijn en een bord met overheerlijke pasta of een versgebakken pizza. Samen met je reisgezelschap klets je na over jullie belevingen van de afgelopen dagen en je smult van het eten.

In Rome ervaar je alle onderdelen van een complete vakantie maar dan al in een korte stedentrip. Zorg dat je buiten het toeristische seizoen gaat, zodat je op je eigen tempo van al dat moois kan genieten!