Je hebt een webshop of je verstuurt om een andere reden vaak pakketjes. Dan wil je dat je pakket onbeschadigd en snel bij je klant terechtkomt. En liefst ook nog zonder al teveel kosten. Grote producten verstuur je dan het best via pakketpost, kleinere passen door de brievenbus. In stevige dozen en met gemakkelijke online frankering en een track en trace code. Zo wordt je pakket zonder schade toegestuurd en kan de ontvanger gemakkelijk zien wanneer het wordt bezorgd.

Soorten dozen

Wanneer je pakketjes in dozen wilt versturen, kun je kiezen uit verschillende soorten dozen. Die dozen zijn er dan ook weer in verschillende formaten. De belangrijkste twee dozen om pakketjes mee te versturen zijn de vouwdoos en de brievenbusdoos. Een vouwdoos kun je zelf in elkaar zetten. Wanneer je ze online bestelt, worden ze plat bij je aangeleverd. Dat bespaart ruimte en dus verzendkosten! Voor grotere pakketten zijn deze dozen heel geschikt. Ze zijn in allerlei formaten verkrijgbaar, dus er is er altijd één die past bij jouw product of cadeau. Dozen die door de brievenbus passen zijn er ook. Wanneer je die kunt gebruiken, moet je dat zeker doen. De verzendkosten zijn lager en de geadresseerde hoeft niet thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Aantrekkelijker dus voor jou en voor de ontvanger.

Extra bescherming

Zeker met de pakketpost dozen kan het nodig zijn om voor wat extra bescherming te zorgen voor je product. Je kunt daar verschillende materialen voor gebruiken. Noppenfolie of bubbeltjesplastic zijn twee hele bekende. De kleine luchtkussentjes zorgen voor bescherming tegen schokken of vallen. Ook de grotere plastic luchtkussentjes hebben die functie. Je kunt de loze ruimte tevens met ander materiaal opvullen, zoals papierstroken of opvulchips. Deze laatste kunnen van papier gemaakt worden, maar ook van plantaardig zetmeel of polystyreen. Daarnaast wordt een klassiek product als houtwol nog regelmatig gebruikt om pakketten op te vullen. Houtwol geeft een wat luxere uitstraling en kan mooi gebruikt worden bij het verpakken van wat duurdere cadeautjes.

Anders verpakken

Dozen zijn een voor de hand liggende manier om producten te verpakken, maar er zijn meer mogelijkheden. Kleinere producten of papieren producten kunnen mogelijk in een envelop van papier of karton worden verzonden. Kleding kan in een papieren of plastic zak. Gripzakjes zijn kleinere plastic zakjes die afsluitbaar en herbruikbaar zijn en waarop vaak een etiket is aangebracht. Ideaal om kleinere producten in te bewaren of op te hangen in een winkel, maar ze kunnen ook goed gebruikt worden voor het verzenden van kleinere producten. Eventueel kan er nog een doos of envelop omheen.