Er zijn ontzettend veel manieren waarop een mens kan ontspannen, al zal natuurlijk niet alles bij iedereen werken. Bewegen is zo een manier. Hierbij wordt sporten bedoeld, maar ook wandelen in de natuur, een eindje fietsen of zelfs in de tuin werken. Dit allemaal helpt om het stresshormoon cortisol te verlagen. Naast sporten kan een mens creatief bezig zijn, slapen, schrijven over wat dan ook, of even helemaal niets doen. Maar wat als iemand dan nog steeds niet genoeg kan ontspannen?

Stress

Een beetje stress ervaren is niet erg, maar op langer termijn kan het zeker lichamelijk en geestelijk ongezond worden. Hoe langer iemand gestrest is, hoe moeilijker het dan kan zijn om te ontspannen. Stress brengt slapeloosheid, concentratieproblemen en een verminderde weerstand met zich mee. Het lichaam krijgt het zwaar te verduren wanneer iemand een langere tijd in de stress zit. Het wordt namelijk compleet uitgeput, iets wat mentaal ook gaat wegen. Het komt zelfs voor dat de gehele structuur en werking van het brein veranderd door de invloed van stress. Als het zo ver is, dan kan iemand het moeilijk vinden om genoeg te ontspannen, om zich zo weer beter te laten voelen. Vaak heeft de omgeving van de persoon geen positieve invloed (niet zoveel als iemand zou willen), klinken hobby’s niet leuk meer en is iemand te uitgeput om iets te ondernemen. Wat kan dan nog helpen?

CBN

CBN komt uit de cannabinoïde THC. Deze stoffen komen uit de hennepplant, oftewel de wietplant. Wiet staat voor veel mensen al bekend om de rustgevende werking die het kan hebben. Daarnaast wordt iemand er high van. CBN ontstaat wanneer cannabis verwarmd wordt en daarna bloot wordt gesteld aan zuurstof. THC wordt door dit proces CBN. Door de opwarming verliest de cannabinoïde het grootste deel van de psychoactieve werking. CBN heeft dan nog wel een lichte psychoactieve werking, maar iemand zal er niet high van worden. Wel zal iemand er ontspannen, gekalmeerd en rustig van worden. CBN is compleet legaal om in te nemen, waardoor het een goede oplossing kan zijn voor iedereen die het niet lukt om te ontspannen.  

Wil je juist wel genieten van de psychoactieve werking van wiet? Dan kan je wietolie kopen. Hierin zit THC, de cannabinoïde die voor het high gevoel zorgt. Wietolie is legaal om in te nemen op een artsen recept. Het wordt regelmatig medicinaal ingezet.

Wanneer niets anders werkt, kan er gebruik worden gemaakt van CBN of wietolie.