nieuwjaar thuis vieren

Nieuwjaar thuis vieren: enkele tips voor een geslaagd feest

Nieuwjaar thuis vieren met of zonder kinderen kan ontzettend gezellig en superleuk zijn. Saai hoeft het helemaal niet te zijn en je kunt er iets heel leuks van maken. Denk aan het afsteken van siervuurwerk van Vuurwerkland. Vier bijvoorbeeld ieder nieuwjaar bij een ander koppel thuis, zodat je afwisseling hebt. Hier nog een aantal tips om er een geslaagd feest van te maken.

Iedereen maakt een deel van het menu

Wanneer je het nieuwjaar thuis kan vieren met familie of vrienden dan is het mogelijk om iets met elkaar af te spreken. Om moeite en kosten te besparen kun je de afspraak maken dat iedereen een deel van het menu maakt. Een van de koppels staat in de keuken om hun deel van het menu te maken of neemt iets van tevoren klaargemaakt mee. Zo kun je het ene koppel de drank laten meenemen en het andere koppel de versieringen. Deel de kosten door het aantal personen en je kunt lekker goedkoop nieuwjaar met elkaar vieren.

Het bestellen van een box of een traiteur inschakelen

Wil je het tijdens nieuwjaar makkelijk houden en niet te veel in de keuken staan? Dan kies je voor een gourmetbox, schakel je een traiteur in of verzorg je een leuke kaastafel. Zodoende hoef je niet al te lang in de keuken te staan en kun je met elkaar lang en gezellig tafelen. Gourmet is extra leuk met bijvoorbeeld pizza oventjes, een teppanyaki plaat of kleine wokpannetjes.

Een winterbarbecue doen

Ook kun je natuurlijk een winterbarbecue doen. Extra leuk is om dit te doen met een vuurkorf en een partytent in de tuin. Ontzettend interessant om nieuwjaar te vieren in iemands tuin. Laat iedereen zijn of haar eigen vlees meenemen. Ben je alleen met een gezin, dan kun je vlees bestellen bij een slager of kies eens voor een vegetarische barbecue. Je kinderen gaan het geweldig vinden om bij de vuurkorf te zitten en marshmallows op een stokje te laten smelten.

Het houden van een themafeest

Een themafeest is ook ontzettend leuk en grappig om tijdens het nieuwjaar te doen. Qua thema’s kun je denken aan pyjama’s, sprookjesfiguren, superhelden, Great Gatsby, Charleston tijd en bekende filmsterren. Heel grappig dus en je zult veel plezier beleven. Wel moet iedereen natuurlijk mee doen, want dat is het leukste. Bij online webshops voor carnavalskleding vind je genoeg inspiratie om een geweldig thema te verzinnen.