Heb jij een kleuter in huis en ben je opzoek naar een leuk en passend cadeau? Dit kan soms lastig zijn. Wel is de kleuterleeftijd een mooie leeftijd waarbij je veel geschikte cadeaus kunt vinden. Op deze leeftijd zijn kinderen nog veel aan het leren en het is dan ook mooi om een cadeau te geven die kinderen helpt om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Zo kun je ze bijvoorbeeld helpen om hun fijne motoriek beter te ontwikkelen door Bouwstenen van DUPLO, of hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit hoeft natuurlijk niet, want een cadeau kan ook gewoon een cadeau zijn. Er zijn verschillende winkels waar je cadeaus voor kinderen van 4 kunt kopen. Lees snel meer over de verschillende cadeau ideeën voor jongens van 4 jaar.

Laat kinderen creatief zijn

Een misschien simpel maar erg leuk cadeau voor een kind zijn kleurpotloden. Hiermee stimuleer je creativiteit en kunnen ze hun fantasie erop loslaten. Dit is ook erg stimulerend voor de cognitieve ontwikkeling van jongens. Naast kleurpotloden kun je natuurlijk ook aan verf en kwasten denken. Een ander cadeau om fantasie te stimuleren zijn auto’s of speelpoppetjes, zoals Playmobil. Dit zijn mooie speeltjes waarmee jongens hun creativiteit goed kunnen uiten. Daarnaast kunnen ze dit ook met vriendjes en vriendinnetjes spelen, wat het extra leuk maakt.

Knikkeren of koken?

Wat blijft na al die jaren nog steeds populair onder kinderen? Knikkeren! Dit blijft een gewild speelgoed bij kinderen en dat is heel begrijpelijk. Knikkers kunnen los worden gekocht maar ook met een mooie knikkerbaan. Hierdoor kun je een jongen uren zoet houden. Maar naast een knikkerset kun je ook denken aan een mini kookeiland voor kinderen als cadeau. Dit is prachtig speelgoed waarmee een kind al de eerste stappen van koken leert en daarnaast zijn fantasie kan gebruiken in een rollenspel. Ook dit is leuk om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen en samen een kijkje in de keuken te nemen. Uiteraard blijven DUPLO en LEGO ook nog een goed cadeau, wat ook nog goed is voor de motoriek. In de webshop van Uniblocks.nl vind je een uitgebreid assortiment bouwspeelgoed.