Ongewenste haargroei is voor veel mensen een doorn in het oog en het kan zelfs ongemakken opleveren. Denk aan vrouwen die graag gladde benen zonder stoppeltjes willen hebben en zelfs mannen die het zat worden dat ze zich om de dag moeten scheren. Nu is scheren wel effectief, maar door gebruik te maken van het verkeerde schuim of de gel en het verkeerde mes of apparaat, krijg je het nooit zo glad als dat je zou willen. Stoppels en rode bultjes zijn immers nog vervelender dan de haren zelf. Gelukkig is er een oplossing, namelijk laserontharen Amsterdam. Maar hoe werkt dat en waar moet je rekening mee houden als je voor een behandeling kiest? In onze blog vertellen we er meer over.

Wanneer schakel je laserontharen Amsterdam in?

Wanneer kies je voor een laserbehandeling? Een goede vraag die ook relatief simpel te beantwoorden is. Je kiest ervoor wanneer je van ongewenste haren af wil. Denk aan een agressieve baardgroei die je niet meer wenst, haren op lichaamsdelen die je niet liever hebt, zoals de oksels of de schaamstreek of denk aan ingegroeide haren die zelfs na verloop van tijd kunnen gaan ontsteken en pijnlijk kunnen zijn. Door laserontharen Amsterdam kun je tegen deze haren vaarwel zeggen. Voor altijd! En dat zonder te scheren of om een pijnlijke behandeling te ondergaan.

Hoe werkt laserontharen Amsterdam?

Het laserontharen Amsterdam werkt relatief simpel, maar er zit natuurlijk behoorlijk veel techniek achter. Verzamelt in een laser waarbij bewezen is dat de Gentle Max Pro laser de meest effectieve laser is. Dus je doet er sowieso slim aan om op zoek te gaan naar een specialist of een kliniek die met behulp van de Gentle Max Pro kunnen laseren. Met de laser worden laserstralen op de huid gestraald en de gepigmenteerde haarzakjes verwarm tijdens de actieve groeifase. Dit zorgt ervoor dat ze worden vernietigd. Wanneer de haar groeit zal deze na een aantal weken afvallen en ook niet meer terugkeren. Dus houdt er ook rekening mee dat je na de behandelingen een aantal weken geduld moet hebben om de eerste resultaten te kunnen zien.

Hoe weet je zeker dat alle haarzakjes zijn gelaserd?

Het is een veelgestelde en logische vraag, maar hoe weet je zeker dat de behandeling effectief is geweest en dat alle haarzakjes zijn meegenomen? Dat weet je niet. Daarom zijn herhaal behandelingen vaak noodzakelijk voor het maximale resultaat. Het is niet te voorspellen hoeveel behandelingen je nodig hebt. Dat varieert per persoon en er zijn verschillende factoren die een rol van betekenis spelen. Doorgaans hebben mensen 3 tot 6 behandelingen nodig, maar het kan ook meer zijn. Afhankelijk van de haarkleur, haardikte, type huid, het immuunsysteem en andere medische zaken die een rol van betekenis zouden kunnen spelen.

Is laserontharen Amsterdam pijnlijk?

Nog een vraag die vaker gesteld wordt, maar mensen willen graag weten of laserontharen Amsterdam pijn doet. Dit verschilt per persoon. De laser is te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten of kleine speldenprikjes. De één voelt er niets van terwijl de ander het juist pijnlijk vindt.