Je bedrijfspand is een plek die je veel waard is. Het is een plek die symbool staat voor wat je hebt opgebouwd. Je hebt helemaal van de grond af iets op kunnen zetten. Je hebt het niet eens alleen opgebouwd, maar je hebt het die lucht in gegooid. Skyhigh waren je ambities en die hebben je ook weten te vervullen. Dus; je moet dit goed beschermen. Dat is nogal een dingetje, want hoe doe je dat eigenlijk? Dat gaan we je in deze blog vertellen. We nemen stap voor stap met je door hoe je te werk gaat om je bedrijfspand als de beste te beveiligen. Het is nogal een klusje, dus bereid je maar vast voor en zet je tanden er even flink in; het zal je op den duur uitbetalen. 

Sleutelplan

Allereerst beginnen we met een sleutelplan. Een sleutelplan is in wezen een soort plan voor je sleutels die je beschikbaar stelt voor je sloten. Je kunt precies bepalen wie toegang heeft tot welke deuren, kasten en ga zo maar door. Dit is dus ideaal voor bedrijven met wat meer werknemers in dienst dan het gemiddelde bedrijf. Kijk goed naar wie je een sleutelplan kan aanbieden, wat de mogelijkheden zijn en wat je het beste kunt doen met je sleutelplan (lees; hoe je je sleutelplan kunt inrichten). 

Sloten

Naast een sleutelplan is het van belang dat je in de eerste instantie beschikt over goede, solide sloten. Sloten die je als de beste beschermen tegen allerlei ongewenste bezoekers van buitenaf; die zijn nogal lastig te vinden. Toch is er genoeg op de markt dat je kan helpen met allerlei sloten die dit wel doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een meerpuntssluiting. Mogelijke inbrekers kunnen niet eens je deur forceren; dat is onmogelijk. Met een meerpuntssluiting is het nauwelijks mogelijk om nog bij je te laten inbreken, maar een slot met kerntrekbeveiliging zal dit al helemaal voorkomen. 

Extra beveiliging

Daarnaast raden we je aan, omdat het een bedrijfspand is, je pand extra te beveiligen met dingen als camera’s en een beveiligingssysteem. Dit omdat je niet 24/7 aanwezig bent in een bedrijfspand en hier toch vaker wordt ingebroken dan in huizen. Het is daarom zaak dat je ervoor zorgt dat er dingen aanwezig zijn zoals camera’s en alarmsystemen. Die alarmen kunnen zich bevinden op de deuren, maar we raden je aan om dit ook op de ramen te (laten) plaatsen en eventueel bewegingssensoren in het pand zelf te nemen.