Speeddaten klinkt een beetje als een achterhaald concept en sinds corona is het sowieso al niet meer mogelijk geweest. Immers, op een avond meerdere mensen ontmoeten en daar ook nog eens iets te dichtbij in de buurt komen klinkt niet veilig meer. Betekent dat het einde van speeddaten? Je zou het misschien denken, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Er zijn namelijk manieren om dit voort te zetten, online. Op die manier hou je het veilig en kun je toch veel mensen in een korte tijd ontmoeten! Is dit ook iets voor jou misschien?

Online speeddaten

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren waarop je een partner kunt ontmoeten, speeddaten is daar slechts eentje van. Je kunt iemand tegenkomen op het werk of bij vrijwilligerswerk waar je echt een klik mee hebt. Je kunt bij je sportclub iemand ontmoeten of via een andere hobby. Of gewoon in de bar of tijdens het uitgaan. Mogelijkheden te over dus! En sinds het digitale tijdperk zijn er nog veel meer opties bijgekomen. Je kunt iemand ontmoeten via sociale media of je kunt je inschrijven bij een datingsite. Waarom zou je met zoveel mogelijkheden eigenlijk nog gebruik willen maken van online speeddaten? Omdat dit voordelen heeft die andere opties niet hebben. In de eerste plaats is het een manier om in korte tijd veel mensen te ontmoeten. En je weet dan ook zeker dat dit mensen zijn die ook op zoek zijn naar een partner. Als je in het dagelijks leven iemand ontmoet, is dat altijd maar de vraag. Bij een datingsite is dit natuurlijk ook het geval, maar daar moet je eerst een heel profiel maken, swipen, appen en dan nog maar hopen dat de getoonde foto’s ook echt overeenkomen met de werkelijkheid. Bij online speeddaten heb je van al dit soort zaken geen last!

Hoe werkt het?

Via het internet speeddaten heeft dus verschillende voordelen:

  • je hoeft er de deur niet voor uit
  • je hoeft geen ingewikkeld profiel aan te maken
  • je weet zeker dat de anderen ook op zoek zijn naar een partner
  • je ontmoet in korte tijd veel mensen

De vraag is nu alleen: waar kun je dit doen en hoe werkt het precies? drankjedoen biedt deze mogelijkheid aan en het werkt eigenlijk heel eenvoudig. De eerste stap is dat jij je aanmeldt op hun website en dat je aangeeft op welk moment jij beschikbaar bent. Ze hebben namelijk verschillende avonden waarop je kunt speeddaten. Is het afgesproken tijdstip aangebroken, dan ga je online via een videoverbinding. Je wordt dan gekoppeld aan iemand en je kunt vervolgens twee minuten met elkaar praten. Vind je de ander interessant? Dan klik je op verlengen en kunnen jullie het gesprek nog wat langer laten duren. Na de verlenging krijg je de vraag: Drankje doen? Klikken jullie allebei op ja? Dan is er een match en kunnen jullie elkaar rechtstreeks berichten sturen. Klikt een van jullie op misschien? Dan kun je elkaar in volgende speeddate rondes nog weer tegenkomen. Klikt een van jullie op nee? Dan word je niet weer aan elkaar gekoppeld. Het concept is dus heel eenvoudig, maar het werkt wel! Online speeddaten doe je dus via drankjedoen!