We kennen het allemaal wel. Je gaat voor de zoveelste keer lang de koffieautomaat op kantoor voor nog een bakkie. Je hebt het nou eenmaal nodig om je beter te kunnen concentreren. Maar is dat ook wel echt zo? En is koffie echt zo ongezond of juist gezond als dat wij denken? In dit artikel lees je op deze vragen het antwoord.

De gezondste koffie is zwarte koffie zonder suiker, zoetstof of melk. Koffie verkeerd en lattes zijn helaas niet altijd gezond. Suiker stimuleert namelijk de vetopslag. Als je 2 schepjes suiker in de koffie drinkt lijkt dat misschien niet zoveel, maar dit kan in een jaar aardig oplopen. Ook veel koemelk is niet goed voor je. Ter vervanging van koemelk kan je ook een amandelmelk toevoegen. Het is ook aanbevolen om 4 kopjes koffie per dag te drinken. Dit verschilt echter per geval. Het ligt aan je leeftijd, de manier waarop de koffie is gezet en de grootte. Dit praatje ken je misschien wel, maar wat zijn nou de voordelen van het drinken van koffie?

Gezondheidsvoordelen van koffie

Cafeine is een van de weinige stoffen die je helpt bij het vet verbranden. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat de vetverbranding na het drinken van koffie stijgt van 3% naar 11%. Koffie maakt je ook slimmer en energieker. Het verbeterd je geheugen, alertheid, humeur, reactiesnelheid en cognitieve vermogen. Dit is nog niet alles. Daarnaast bevat koffie ook nog gezonde voedingstoffen zoals vitamine B2, B5, B1 en B3, magnesium en kalium.

Mocht je nog op zoek zijn naar een goede koffieleverancier? Kijk dan op Giocoffee.nl!