Sommige mensen kiezen ervoor om hun muren in de woning te behangen met een speciale prints, fotobehang of misschien wel voor scan. Anderen willen de bestaande stucmuur gewoon een kleurtje geven en zijn dan tevreden. Toch is het tegenwoordig een trend om je muur net even anders dan anders te maken. Met bijvoorbeeld beton cire kleuren kun je op een simpele manier al een hele andere sfeer maken. Ook zijn er nog talrijke ideeën om je muur net even iets anders te decoreren. Zo kun je kiezen voor houten latjes die het patroon van jouw muur net een beetje doorbreken en een luxe uitstraling geven of je kiest eens voor andere soorten verf. Er kan nog een wereld voor je open gaan.

Bijzondere soorten verf

Wil jij je muur een speciaal uiterlijk geven, dan is betonlook verf misschien wel wat voor jou. De naam zegt het eigenlijk al, deze verf laat jouw muur op een betonnen muur lijken en dit ziet er ook meteen al decoratief uit en geeft een hele andere uitstraling dan je gewend bent. Ook kun je met een goede verf met leuke kalkverf kleuren een leuk patroon aanbrengen. Dit geeft een subtiele sfeer, maar kan voor een luxe gevoel zorgen dat misschien nog wel in jouw woonkamer ontbreekt.

Een muur om op te kalken

Een trend die je niet heel erg vaak voorbij ziet komen, maar die wel hartstikke leuk is, vooral wanneer je kinderen hebt, is de muur die geverfd is met krijtbordverf. Dit ben je natuurlijk gewend in het zwart, wat een leuke luxe uitstraling aan jouw huis kan geven, maar ook kun je kiezen voor andere kleuren die iets meer opvallen. Kies je bijvoorbeeld voor okergeel of rood? Dan kun je op je krijtbord muur de boodschappen, belangrijke dingen die niet vergeten moeten worden of andere punten op de muur schrijven. In een kinderhoek kunnen de kinderen lekker op de muur kalken en kun jij het met een doekje weer afnemen.