Denk je eraan om te stoppen met roken? Dan denk je er mogelijk ook over na om over te stappen op e sigaretten. Maar mogelijk is dit nog best lastig voor je. Want zijn e-sigaretten wel gezond voor je? En wat kost het om e-sigaretten te roken? Je leest het allemaal hier!

Kosten van e-sigaretten

e sigaretten

We vertellen je graag eerst meer over de kosten van e-sigaretten. Want dit is eigenlijk het eerste voordeel waarvan je kunt profiteren. Denk maar eens na over hoeveel je maandelijks kwijt bent aan sigaretten, dit bedrag kan aanzienlijk minder worden wanneer je overstapt op e-sigaretten. Bij E-sigaretten hoef je enkel te voorzien van nieuwe vloeistof, en deze vloeistof is veel goedkoper dan normale sigaretten. Wanneer je om financiële redenen wilt stoppen met normale sigaretten, zijn e-sigaretten dus al een goed alternatief. Daarnaast is het voordeel van e-sigaretten dat de vloeistof die je in zal ademen, niet zo schadelijk is als normale sigaretten. Normale sigaretten zitten namelijk vol met schadelijke stoffen die je liever niet wilt inademen. Daarnaast zul je geen gele tanden krijgen, last krijgen van een slechte adem en een rokershoek krijgen. 

E-sigaretten mag je ook op veel meer plaatsen roken. Denk aan supermarkten of bioscopen, hier mag je absoluut geen normale sigaretten roken, maar e-sigaretten zijn vaak wel toegestaan. Je hoeft dus veel minder rekening te houden met je omgeving.

De aanschaf van een e-sigaret is het enige waar je nog even goed over na moet denken. Maar met de juiste begeleiding is ook dit helemaal niet moeilijk. Vraag simpelweg even bij je aanbieder naar de mogelijkheden, en je zult ongetwijfeld het juiste advies krijgen.