Ben je op zoek naar agriturismo Spanje omdat je graag kennis wilt maken met het populaire vakantieland op een andere manier dan via een strandvakantie? In het land kun je ook op vakantie gaan en van de natuur genieten op een relaxte manier of zelfs kiezen voor een actievere vakantie waarbij je veel wandelt of steden bezoekt.

Kenmerken agriturismo

Het agriturismo is ontstaan toen boeren niet meer konden leven van de opbrengst van de boerderij alleen. Om wat extra inkomsten binnen te krijgen kozen ze ervoor hun boerderij open te stellen voor toeristen die graag in een landelijk onderkomen wilden logeren. In de meeste gevallen zijn de boerderijen verbouwd of voorzien van onderkomens voor de toeristen en kunnen deze gewoon aanschuiven bij de eigenaar zelf tijdens het eten en zo kennismaken met de cultuur en gewoonten van de plaatselijke bevolking.
Agriturismo aan de Costa Blanca

Een goede plek om te genieten van het agriturismo in Spanje is bij Refugio Marnes. Deze plek biedt tal van overnachtingsmogelijkheden waaronder in de boerderij zelf maar je kunt ook kiezen voor een verblijf in een van de kamers in de oorspronkelijke stallen of een vakantiehuis huren. Je kunt ervoor kiezen om veel op de boerderij te blijven waar je ook van alle gemakken voorzien bent maar in de nabije omgeving liggen ook diverse steden die een bezoek meer dan waard zijn of kun je genieten van je rust tijdens een mooie wandeling langs de kust van de Costa Blanca.